Trenernes favorittøkter: Øyvind Strømsholm Pettersen

Publisert 21. november 2018 klokken 09:18

I AktiMed Trening har vi mange ivrige og allsidige trenere. I bloggen fremover kan du lese om deres egne favorittøkter og test de gjerne ut. Her kommer Øyvind Strømsholm Pettersens sykkelintervaller!

Navn: Øyvind Strømsholm Pettersen
Bakgrunn: Studerer bachelor i økonomi og administrasjon på NTNU. Har fullført Trondheim-Oslo 5-6 ganger, og har de siste to årene bidratt sterkt på vinnerlaget Trønderekspressen. Vant Pilegrimsrittet i 2014 og Tour de Tomtvatnet i 2015, og ble topp 40 i NM tempo i 2016. Jobber som trener i AktiMed Trening i Trondheim, der han har sykkelgrupper i både terrengsykling, landeveissykling samt intervallgrupper.
Favorittøkt: Terskelintervaller på racer eller temposykkel

Sykkelintervaller 2-3 x 20 minutter

Oppvarming: Sykling i 15-20 minutter eller det du har tid til.

Intervalltrening: Øyvinds favorittøkt er terskeldrag med temposykkelen eller landeveissykkelen, gjerne 3×20 min rundt på Byneset i solskinn.

  • 20 minuttersdrag gjerne flatt
  • 2-3 minutter pause, rolig visping på sykkelen
  • 20 minuttersdrag gjerne flatt
  • 2-3 minuttersdrag, rolig visping på sykkelen
  • 20 minuttersdrag, gjerne bakke (opp til Skistua for eksempel)

Nedkjøring: Rolig sykling hjem

Denne økta er effektiv og har et bra treningsutbytte, passer godt i tidsklemma med total økttid på bare 1,5 time. Den kan kjøres alene, eller sammen med en kompis eller to eller en større gruppe. Om du ikke er på Øyvinds nivå kan du også kjøre ett eller to 20-minuttersdrag 🙂 

forklaring

Terskeldrag vil si at du kjører omtrent på melkesyreterskelen, og dette er en fart du kan holde lenge. Du skal ikke føle deg stiv i beina, og terskelpuls er nådd når kroppen din produserer like mye melkesyre som den klarer å kvitte seg med. Terskelpulsen er trenbar og en høyere terskelpuls (i prosent av makspuls) kan hjelpe deg til å prestere på et høyere nivå. Når man kjører terskeldrag er det vanlig å ligge på rundt 87 % av din maksimale puls (Olympiatoppen), men dette kan variere litt. Om du har pulsklokke kan du selv forsøke å teste din terskelpuls ved å notere ned hva pulsen din ligger på når du begynner å kjenne melkesyre.

Referanser