Hvorfor velge gruppetrening?

Publisert 2. januar 2019 klokken 09:05

Gruppetrening er sosialt og effektivt. Vi har tatt tempen på utetreninga i Trondheim!

Klokka er seks en onsdag kveld i november. Det er en sur høstkveld, men i Ilaparken i Trondheim står en gruppe og tripper etter å komme i gang med dagens trening. 14 stykker er allerede klare, og to kommer løpende inn fra sidelinja. Gruppa består av både kvinner og menn i alderen  25 til 65 år, og nå gløder de etter å komme i gang med dagens svettefest. Dagens økt består av intervalltrening, og passer for alle nivå. Latteren sitter løst når gruppa starter på oppvarmingen.

– Dørstokkmila blir ikke så lang når man har en fast avtale, er Svein og Trond enige om.

Gruppa er endelig klar til å starte dagens intervaller, og planen er å kjøre opp og ned en kort bakke så mange ganger de rekker i løpet av 4 minutter, før de tar en kort pause. Dette gjentas 5 ganger. På denne måten holdes gruppa samlet på et område, og alle får en god økt uavhengig av form. Noen løper opp bakken 7 ganger, mens andre rekker 3 ganger. Alle er likevel ferdig samtidig, og ingen er sist eller blir løpt fra.

– Genialt at treningen legges opp slik at man ikke trenger å være redd for å hefte andre, sier Heidi

– Trenerne tar hensyn til strekken i laget. Det blir utfordring for alle, og det er helt supert, supplerer Anngjerd

Deltakerne motiverer og pusher hverandre underveis i treningen, og mange av de møtes også på trening utenom fellestreningene. Laila er helt overbevist om at man tar i mer når man trener sammen med andre, og hun gleder seg alltid til å komme på trening.

– Jeg har blitt kjent med masse flotte folk gjennom denne treningen, og vi inspirerer hverandre, sier Tove når hun puster ut etter intervallen er ferdig.

På nedtrappingen tilbake til Ilaparken er stemningen på topp og deltakerne er allerede i gang med å snakke om neste trening. De som kanskje var sliten når de kom på trening har nå masse overskudd. Man angrer aldri på en treningsøkt er gjengen enige om!

vil du vite mer

AktiMed Trening tilbyr gruppetrening for både bedrifter og privatpersoner, og vi har grupper som trener inne og ute hele året. Er du interessert i å vite mer om våre treningstilbud, trykk på lenkene under.

Utetrening privatgrupper

Gruppetrening bedrift

 

 

 

Referanser