“Grønt” treningssenter ble suksess

Publisert 24. november 2015 klokken 15:47

AktiMed Trening

Hestad Trening slår seg sammen med bedriftshelsetjenesten AktiMed Norge AS

Dermed kan gründer Harriet Hestad i Hestad Trening konstatere at hennes forretningsidé ble en suksess.

– Siden oppstarten i 2012 har vi etablert oss i fem byer og tettsteder. Sammenslåingen med AktiMed gir oss tilgang til de store byene og en kundemasse på 220 bedrifter med 45.000 ansatte. Dette gir oss enorme muligheter, fastslår en fornøyd daglig leder, Harriet Hestad.

Hennes forretningsidé var enkel:

Bruke naturen som en treningsarena for å få folk i form. Et “grønt” treningssenter. Om målet er Birken eller å komme seg ut av sofaen. Gruppetreninger eller individuelle treningsopplegg, rådgiving og oppfølging, alt etter kundens ønske.

– Vi pleier å si at vi har et utendørs treningssenter. Den beste og mest varierte treningen kan faktisk foregå ute, og vi sliter ikke med motivasjonen til våre deltakere uansett årstid eller hva graderstokken måtte vise. Vi kjører tilpassede gruppetreninger både på kondisjon og styrketrening, forklarer Hestad.

Harriet Hestad hadde lenge gått med en gründer i magen. For tre år siden tok hun steget, sa opp sin faste jobb, startet på studiene som Personlig Trener ved Norges Idrettshøyskole, parallelt som hun etablerte treningsbedriften i Trondheim. Siden da har kundene blitt flere og tilbudene blitt bredere.

– Jeg traff godt i markedet. En treningsbølge har rammet oss nordmenn de siste årene, stadig flere ønsker å holde seg i aktivitet og komme seg i form. Målene er individuelle og vi i Hestad Trening forsøker å legge til rette for alle, konstaterer Hestad.

I høst etablerte hun gruppetreninger ved det femte tettstedet i Midt-Norge, og er dermed til stede i Trondheim, Molde, Sunndalsøra, Oppdal og Melhus.

Nå vil Hestad spille en sentral rolle for den store aktøren AktiMed sin satsing på aktivitetsmedisin. Hestad Trening blir den operative treningsavdelingen i bedriftshelsetjenesten, og vil derfor få ansvaret for gjennomføring av forebyggende trening overfor kundene.

– Vi tror på å investere i god helse for medarbeiderne. Trening og fysisk aktivitet gir friskere, tryggere og mer motiverte ansatte. Hestad Trening har greid å etablere et kostnadseffektivt tilbud som appellerer både til de som allerede er aktive eller de som ønsker å komme i gang med fysisk aktivitet, sier Rikke Sivertsen Dahl, daglig leder i AktiMed Norge.

Den nye avdelingen får navnet AktiMed Trening, og vil kunne betjene hele landet. Hestad forventer at staben etter hvert vil vokse fra 2 ansatte til 4-5. Samtidig må hun øke antallet instruktører betraktelig.

– Med en stor eier i ryggen vil vi både vokse, men også utvikle vårt konsept ytterligere. Vi får tilgang på et stort fagmiljø, noe som også vil være et stort pluss for våre eksisterende kunder, påpeker Hestad.

AktiMed Norge har over en 15 års periode bygget opp kompetansemiljø og metoder innen testing og helsefremmende aktiviteter i arbeidslivet. Ambisjonen er å være ledende innen helsefremmende arbeidsmiljø.

– Livsstilsfaktorer er nå den viktigste årsaken til ikke-smittsomme sykdommer, sykefravær og redusert arbeidsevne. Fysisk aktivitet er den beste medisin. Med Hestad Trening på laget vil vi tilby markedets beste forbyggende helseundersøkelser, sier Sivertsen Dahl.

 

LES MER OM OPPKJØPET I MEDIA

Hestad Trening blir landsdekkende treningskjede:
http://www.adressa.no/nyheter/okonomi/2015/11/05/Hestad-trening-blir-landsdekkende-treningskjede-11768435.ece

Hoppet på oppkjøp:
http://opp.no/2015/11/nyheter/hestad-selger-treningsselskap/

Hestad Trening blir riksdekkende:
http://www.opdalingen.no/oppdal/sport/hestad-trening-blir-riksdekkende/s/5-37-45401

 

FAKTA Hestad Trening AS

 • Etablert i 2012, av Harriet Hestad i Trondheim
 • Hestad er opprinnelig fra Molde, er utdannet personlig trener
 • Flyttet til Oppdal i 2013
 • Et “grønt” treningssenter, hvor man tar i bruk naturen for både kondisjon- og styrketrening
 • Gruppetreninger og tilpasset treningsopplegg til ulike målgrupper
 • Trener snart 400 kunder, med gruppetreninger i Molde, Sunndalsøra, Oppdal, Melhus og Trondheim
 • 2 faste ansatte, 40 instruktører

 

FAKTA Aktimed Norge AS

 • Avdelinger i Trondheim, Oslo, Stavanger og Bergen
 • 65 ansatte
 • 220 bedrifter med ca 45 000 ansatte
 • Tilbyr helhetslig bedriftshelseløsning
 • Ulike fagmiljø: leger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sykepleiere, ernæringsfysiologer, psykologer, coach, yrkeshygienikere og naprapater

 

Referanser