Fra mosjonist til ivrig maratonløper

Publisert 21. juni 2019 klokken 15:54

Les om Kjersti Ervik (44), som har gått fra å være ivrig mosjonist til dyktig maratonløper, ved hjelp av AktiMed Trening sitt tilbud "PT på nett". Med PT på nett får man skreddersydd treningsprogram og jevnlig oppfølging, uansett nivå og hvilke mål man har med treninga.

Kjersti Ervik er ei sprek dame på 44 år, som lever et aktivt liv med mann, to barn og hund. Hun har alltid vært aktiv, men det var først for 10-12 år siden at treninga virkelig tok seg opp. Hun begynte da å sykle til jobb hver dag hele året, uansett vær. Dette resulterte i 32 km på sykkel hver eneste arbeidsdag. Etter noen år fikk hun en ny sjef som var en ivrig syklist, og plutselig hadde de begge meldt seg på Birkebeinerrittet. De deltok sammen for første gang i 2011, og gjentok suksessen de to neste årene. Kjersti  skjønte fort at motbakker var hennes styrke, og tråkket seg forbi de fleste. Men nedoverbakkene, de var det verre med. Flere av de hun hadde sust forbi opp bakkene, tok henne igjen i det nedoverbakkene startet! Det var da hun bestemte seg for å satse mer på løping – en idrett hvor hun kunne dra nytte av sine motbakkeegenskaper, og samtidig utligne nedoverbakkeproblemet.

Hun gikk hardt ut, og deltok på sitt første halvmaraton under Trondheim maraton høsten 2012. Opplevelsen ga mersmak, og allerede våren etter deltok hun på Birkebeinerløpet, noe som nå har blitt en årlig tradisjon.

Med en stadig bedre løpeform, kom også lysten til å forbedre resultatene. Hun trente jevnt og trutt, men manglet en systematisk plan for treninga. Det var da hun kom over en reklame for PT på nett via AktiMed Trening. Hun tok kontakt, og fikk hjelp til å sette opp en strukturert og tilpasset  treningsplan. Denne inneholdt en detaljert plan for løpinga, i tillegg til et styrkeprogram som skulle bidra til å gjøre henne til en bedre løper, men også forebygge typiske “løpeskader”.

2016 var sesongen løpeformen virkelig begynte å løsne, og plasseringene ble stadig bedre. Dette første til at Kjersti tok steget videre og melde seg på sitt første maraton (42 km). Dette var selvfølgelig en veldig stor opplevelse, og naturlig nok ble det felt noen gledestårer i det hun passerte målstreken innenfor tidsmålet hun hadde satt seg. Fremgangen fortsatte, og i 2018 satte hun personlig rekort i både 10 km, halvmaraton og maraton. Og det stoppet ikke der. Så langt i 2019 har hun satt flere personlige rekorder, blant annet under Bergen maraton. Her vant hun sin klasse, og ble intet mindre enn nr 9 totalt! Denne dama har virkelig blitt en god løper.

Kjersti er målrettet, og hennes neste hovedmål er å fullføre Oslo Maraton med en tid på under 3:30. Utover dette skal hun også delta på halvmaraton under Trondheim maraton.

I følge Kjersti har oppfølging via PT på nett hjulpet henne til å nå sine mål. Å ha en plan å gå etter sikrer at man kjører et fornuftig treningsopplegg både før og etter konkurranse, i tillegg til å hvile nok. Når det nærmer seg et løp man har brukt lang tid på å forbedrede seg til, er det fort gjort å bli for ivrig og glemme hvor viktig restitusjon er. Dette har hun særlig merket i forkant av løp, hvor planen sier at treninga skal trappes ned, mens man helst vil løpe mer. Da er det bare å stole på treningsplanen og timene med trening som er lagt ned. For Kjersti har dette vært nøkkelen til suksess.

Når vi spør Kjersti om hun vil anbefale PT på nett til andre, er svaret klart:

“Jeg vil absolutt anbefale PT på nett fra AktiMed Trening. For meg har det vært helt avgjørende for mine resultater. Du får satt opp en plan tilpasset deg og dine mål. Det er bare å se på planen, så vet du hva du skal gjøre. Jeg er veldig glad i planer og det å kunne krysse ut gjennomførte økter, så for meg er det ideelt. Jeg liker også at jeg får satt opp plan for en hel måned om gangen, da vet jeg hva jeg har å gjøre og kan forberede meg på det”.

 

 

Referanser